شصت و دومین دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت، روز سهشنبه ۵ اکتبر (13 مهر) گشایش یافت و از روز ۶ اکتبر کار خود را رسما آغاز میکند. در نمایشگاه امسال نیز مانند سالهای گذشته، سه روز نخست به بازدیدکنندگان حرفهای اختصاص دارد.
در سال جاری حدود ده هزار روزنامهنگار به همراه ناشران و نویسندگان و دیگر دستاندرکاران کتاب (چاپی و دیجیتالی) به بحث و تبادل نظر پیرامون کتابهای جدید میپردازند. دستکم ۳۰۰ هزار کتاب از جمله بیش از ۱۰۰ هزار عنوان جدید در نمایشگاه کتاب امسال در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت همچون بازاری بزرگ، این امکان را برای نویسندگان، ناشران، کتابفروشان، کتابداران، تولیدکنندگان کتابهای دیجیتالی و غیره فراهم میکند تا به واگذاری حق تالیف و عقد قراردادها بپردازند و از سوی دیگر فراوردههای خود را به همگان عرضه کنند. باید این نکته را افزود که امروزه دیگر این فراوردهها تنها در شکل سنتی کتابهای چاپی عرضه نمیشوند.
عرضه بازیهای کامپیوتری، فیلم، موسیقی در کنار کتابهای چاپی و دیجیتالی از جمله نوآوری چند سال اخیر است. در سال جاری رسانههای الکترونیکی (ه بطور نمونه کتابخانههای اینترنتی) و انواع مختلف کتابهای دیجیتالی به طور متمرکز در چند سالن ویژه حضور دارند.
صدها برنامه متنوع از نمایشگاه نقاشی و عرضه کتابهای عتیقه گرفته تا پخش فیلم، موسیقی، کتابخوانی و جلسات بحث و معرفی کتاب در نمایشگاه کتاب امسال فرانکفورت برگزار خواهد شد.
آرژانتین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب
مهمان ویژه امسال نمایشگاه کتاب فرانکفورت کشور آرژانتین است. آرژانتین در آستانه دویستمین سالگرد تاسیس خود با شعار "فرهنگ در جنبش" در نمایشگاه کتاب شرکت جسته است.
گرچه بسیاری ادبیات آرژانتین را با نام خورخه لوِئیس بورخس، نویسنده نامدار این کشور میشناسند، اما تاکنون کتابهای فراوانی از دهها نویسنده معاصر آرژانتینی به زبان آلمانی ترجمه و انتشار یافتهاند.
به گزارش دویچهوله، نمایشگاه کتاب فرانکفورت به افتخار مهمان ویژه خود فهرست طویلی از کتابهای جدید نویسندگان این کشور را معرفی کرده که به زبان آلمانی ترجمه و در سال ۲۰۱۰ منتشر شدهاند.
در روزهای نهم و دهم اکتبر (17 و 18 مهر)، درهای نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت به روی عموم باز است. بنا به گفته مسئولین نمایشگاه، امسال نیز برخی از ناشران ایرانی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت شرکت خواهند داشت.